Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κάλεσμα για συντονιστι​κή συνέλευση Τρίτη 6/3, 18.00, Παιδαγωγικ​ή Σχολή (Παλαιό Χημείο)

Μετά από κάλεσμα της Συνέλευσής μας (Συνέλευση για δράσεις ενάντια στα χαράτσια Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου-Ζωγράφου) προς άλλες συνελεύσεις και πρωτοβουλίες κατοίκων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23/2 στη Παιδαγωγική σχολή Αθηνών (Παλαιό Χημείο) συντονιστική συνέλευση γύρω από το ζήτημα των χαρατσιών.
Στη συνάντησή μας ανταλλάχθηκαν εκτιμήσεις γύρω από την εξέλιξη και την προοπτική του αγώνα ενάντια στα χαράτσια και τις διακοπές ρεύματος καθώς και υπήρξε αλληλοενημέρωση γύρω από τις θεσμικές εξελίξεις γύρω από το ζήτημα του χαρατσιού, το "πέρασμά" του στις εφορίες κτλ.
Μετά από τοποθετήσεις συναγωνιστών και συναγωνιστριών από αρκετές συνελεύσεις κατοίκων (Εξάρχεια, Δάφνη/Υμηττός, Ν.Σμύρνη, Κερατσίνι, Αγ.Παρασκευή, Ηλιούπολη, Παλλήνη/Γέρακας, Αγ.Δημήτριος, Κυψέλη/Πατήσια, Περιστέρι, Ελληνικό/Αργυρούπολη κ.α) επιβεβαιώθηκε η ανάγκη της συντονισμένης δράσης.
Ως συντονιστική συνέλευση καταλήξαμε να προτείνουμε και να εξετάσουμε ως συνελεύσεις την δυνατότητα αποκεντρωμένων και συντονισμένων παρεμβάσεων-καταλήψεων στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ μέσα στο μήνα Μάρτη και συγκεκριμένα την εβδομάδα 12-16 Μαρτίου και, ταυτόχρονα, να οργανωθεί από κοινού μια κεντρική παρέμβαση στην Αριστείδου (κεντρικό κατάστημα ΔΕΗ) ή στην Χαλκοκονδύλη ( κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ).
Βέβαια, υπήρξαν μια σειρά προτασεων για δράσεις είτε προς τις κατά τόπους εφορίες, είτε προς τα 7 κέντρα διανομής της ΔΕΗ, είτε προς το υπουργείο Οικονομικών είτε προς την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Προτάσεις που δεν ακυρώθηκαν παρά αποτελούν πεδία προβληματισμού και συνάντησης για περαιτέρω ανάληψη πρωτοβουλιών και κινήσεων.
Επόμενη συνάντησή μας αποφασίσαμε να γίνει την Τρίτη 6 Μαρτίου στις 18.00 στην Παιδαγωγική Σχολή Αθηνών (παλαιό Χημείο, είσοδος από Ναυαρίνου).
Παρακαλούμε τις συνελεύσεις και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν το κάλεσμα να το προωθήσουν σε αντίστοιχες συνελεύσεις εφόσον δεν περιέχονται στην λίστα των mails.
ΥΓ.Ζητάμε συγγνώμη για την καθυστέρηση της ενημέρωσης. Απλώς περιμέναμε να επιβεβαιώσουμε ότι θα κλείσουμε αίθουσα στον συγκεκριμένο πανεπιστημιακό χώρο. Κάτι το οποίο τελικά δεν κατέστη δυνατό αφού οι πρυτανικές αρχές έφεραν χίλιες δυό προφάσεις ώστε στο τέλος να μας αρνηθούν. Εντέλει, γνωρίζοντας ότι την ώρα της προγραμματισμένης συνέλευσής μας η σχολή θα λειτουργεί κανονικά δεν κρίναμε σκόπιμο να ακυρώσουμε ή να μεταφέρουμε τον τόπο και την ώρα διεξαγωγής της. Ούτως ή άλλως, οι πανεπιστημιακοί χώροι παραμένουν ακόμα ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου