Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 12ης ΦΛΕΒΑΡΗ



ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 12ης ΦΛΕΒΑΡΗ

          Η διορισμένη κυβέρνηση που στη λήψη αποφάσεων δε διαφέρει από μία χούντα, δε θα μπορούσε παρά να αντιμετωπίσει την κοινωνική αντίσταση με χουντικές μεθόδους. Έτσι λοιπόν, εξαπέλυσε τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς εναντίον των διαδηλωτών με αποτέλεσμα έναν ακόμα χημικό πόλεμο. Σε ένα δεύτερο στάδιο, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών που μπροστά στη μανία των δυνάμεων καταστολής, επέλεξαν να μην υποχωρήσουν ή απλά βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

          Το κράτος και οι «λειτουργοί» του έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν τις συλλήψεις αυτές για άλλη μια φορά, με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας. Με βάση τις πάντα «αδιάσειστες» μαρτυρίες αστυνομικών, αποδίδονται κακουργηματικές πράξεις σε 4 από τους συλληφθέντες, οι οποίοι προφυλακίζονται με συνοπτικές διαδικασίες.
          Το καθεστώς όμως δε σταμάτησε εκεί… Παράλληλα με τη δεδομένη πια επιστράτευση των ΜΜΕ για την προπαγάνδα του, προχώρησε, μέσω της αστυνομίας, σε δημοσίευση φωτογραφικού υλικού και προσωπικών πληροφοριών των τεσσάρων προφυλακισθέντων διαδηλωτών. Μάλιστα, η αστυνομία προτρέπει οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε για κάποιον από τους 4 να σπεύσει να ρουφιανέψει.
          Σε αυτό το σημείο κρίνουμε σκόπιμο να γίνει ιδιαίτερη αναφορά σε έναν από τους προφυλακισθέντες, τον Π.Κ., που είναι μέλος της ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων Αγίας Παρασκευής. Ο Π. συμμετείχε στη διαδήλωση με το μπλοκ της συνέλευσης, η οποία βρέθηκε στο δρόμο μαζί με αρκετές άλλες τέτοιου είδους συλλογικότητες. Αν μάλιστα θυμηθούμε και τον άγριο ξυλοδαρμό του Γ.Κ. που συμμετείχε με τη συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων σε ανάλογη πορεία το Μάη του 2011, τότε φαίνεται πως τα αυτοοργανωμένα αυτά εγχειρήματα έχουν ήδη στοχοποιηθεί. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο λοιπόν, πως στη θέση των παραπάνω διαδηλωτών θα μπορούσε να είναι κάθε ένας και μία από μας.
          Άλλο ένα πρόσφατο τρανό παράδειγμα στοχοποίησης αυτοοργανωμένου εγχειρήματος, ήταν η δημοσίευση άρθρου του Λαμπρόπουλου στο Βήμα, το οποίο συνέδεε την ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Χολαργού-Παπάγου με την εύρεση εμπρηστικού μηχανισμού σε βαγόνι του μετρό.
          Όλα τα παραπάνω φανερώνουν ένα ευρύτερο και καλά οργανωμένο σχέδιο: τρομοκράτηση των αντιστεκόμενων κομματιών της κοινωνίας και καλλιέργεια του κοινωνικού κανιβαλισμού, με απώτερο στόχο τον πλήρη εκφασισμό της κοινωνίας.
          Η σύλληψη και προφυλάκιση του Π.Κ. δεν αποτελεί μόνο προσωπική αλλά και συνολική στοχοποίηση των συνελεύσεων γειτονιάς, καθώς και προσπάθεια εκφοβισμού τους, αφού τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει κομμάτι της κοινωνίας και μέσο αντίστασης, αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης.
          Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους της 12ης Φλεβάρη και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε πλάι σε αυτούς και στα αντίστοιχα αυτοοργανωμένα τοπικά εγχειρήματα.  Δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν!
ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 12ΗΣ ΦΛΕΒΑΡΗ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ
Λαϊκή Συνέλευση Παλλήνης – Γέρακα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου