Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Συζήτηση για τα ναρκωτικά της κρίσης 20/5 Πάρκο Κεδρηνου





ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, η κοινωνική εξαθλίωση βαθαίνει εντείνοντας τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα όπως την τοξικοεξάρτηση, το ρατσισμό, τη σεξουαλική εκμετάλλευση. Τα ναρκωτικά γίνονται ακόμα πιό εθιστικά, πιό εκφυλιστικά και πιό θανατηφόρα ενώ η διάδοσή τους ευνοείται και ευνοεί τους κατέχοντες την εξουσία.
Γίνονται βόμβες διασποράς στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι ισχυροί.


ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Σισέ, γιαμπά, πάκο, κρύσταλ μεθ και άλλα χημικά ναρκωτικά που εμφανίζονται σε περιόδους κρίσης αφήνοντας πίσω τους ανάπηρες κοινότητες και εκατόμβες εξαθλιωμένων, έχουν κάνει από καιρό αισθητή την παρουσία τους στη γειτονιά μας. Με τη διάλυση των θεραπευτικών ιδρυμάτων όλο και λιγότεροι χρήστες μπορούν να βοηθηθούν, όλο και περισσότεροι εξαρτημένοι άνθρωποι αποκτηνώνονται στην αναζήτηση της δόσης. Ακολουθεί η αύξηση της αντικοινωνικής εγκληματικότητας και της κοινωνικής παθογένειας. Ταυτόχρονα αναπτύσσονται φαινόμενα ρατσισμού σε βάρος εθνοτικών και κοινωνικών ομάδων δίνοντας στην οργή τη βολική διέξοδο του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Στην περιοχή μας δεν είναι νέο το φαινόμενο των ναρκωτικών. Αρκετοί συνάνθρωποι μας έχουν χαθεί εξαιτίας τους, φίλοι, συγγενείς και γνωστοί. Στην περίοδο που διανύουμε όμως τα πράγματα είναι ακόμα πιό επικίνδυνα, τα αδιέξοδα των νέων πολύ περισσότερα και η απειλή των ναρκωτικών πολύ πιό σοβαρή. Με την ανάλογη σοβαρότητα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που βρίσκεται δίπλα μας, έξω από την πόρτα μας αφού η αδιαφορία μας μπορεί να του επιτρέψει να μπει μέσα στα σπίτια μας.

Τα ναρκωτικά δε θα εξαφανιστούν όσο προσποιούμαστε ότι τα αγνοούμε.
Οσο υπάρχουν συμφέροντα το πρόβλημα θα εντείνεται και θα τα συναντάμε μπροστά μας.
Συναντιόμαστε, τοποθετούμαστε, συζητάμε και αναζητούμε λύσεις που μπορούν να δωθούν από εμάς τους ίδιους.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Πάρκο Κεδρηνού και Δήμου Τσέλιου (συνέχεια Δέγλερη)
πίσω από το νοσοκομείο "Ελπίς" - Αμπελόκηποι

Κυριακή 20-05-2012, ώρα 19:00 μ.μ.

Θα ακολουθήσει:
Ενημέρωση, Συζήτηση & Τοποθετήσεις
συμμετέχει η Συνέλευση για την Υγεία - Κατάληψη ΠΙΚΠΑ

Προβολή Nτοκυμανταίρ
"Το πιό επικίνδυνο ναρκωτικό"
Έκθεση Zωγραφικής

Δημιουργία Graffiti
φέρτε και τα spray σας!
Πρωτοβουλία Κατοίκων Αμπελοκήπων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου